Porvoosta käsin palvellaan kansainvälisiä asiakkaita

Mistä on hyvä asiakaspalvelu tehty? Jos tekoälyltä kysytään, niin se on muiden muassa ammattitaitoa, ystävällisyyttä, tehokkuutta ja ratkaisukeskeisyyttä. Selkeä viestintä ja asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ovat nekin tärkeitä. Näitä ominaisuuksia löytyy Enervent Zehnderin toimipisteestä Porvoosta, missä Alexandra Lönnroth ja Tira Grönlund palvelevat ilmanvaihtoasioissa kotimaan lisäksi eurooppalaista asiakaskuntaa ja kumppaneita.

Alexandra on tullut yhtiöön töihin alun perin jo vuonna 2009. Parin vuoden poissaolon jälkeen hän on neuvonut ja auttanut tuttuja ja uusia asiakkaita viime vuodesta alkaen. Tira on kuulunut Enervent Zehnderin tiimiin kolmisen vuotta.

Asiakaspalvelutiimi tukee asiakkaiden lisäksi myös kollegoita 

Alexandran ja Tiran mukaan tavallista työpäivää ei ole, jokainen on vähän erilainen. Molempien toimenkuvaan kuuluu myynnin tukitoimintoja eli asiakaspalvelua, tilausten ja tarjousten käsittelyä sekä yhteydenottoihin vastaamista.  Lisäksi Alexandra tekee osan ajasta erilaisia markkinoinnin tehtäviä, tuottaa myynnille materiaaleja ja ylläpitää sisältöä eri kanavissa.  Vastaavasti Tira avustaa myynnin ohella talousosastoa esimerkiksi laskutusepäselvyyksissä. Hän toimii myös SAP-tukihenkilönä. Molemmat ovat yhtä mieltä, että työ on juuri sopivan monipuolista ja päivät kuluvat nopeasti.

Alkuvuosi on ollut kiireinen useista syistä. Keväällä otettiin käyttöön koko konsernin yhteinen toiminnanohjausjärjestelmä ja samaan aikaan on menossa Zehnder-konsernin brändiuudistus, mikä näkyy asiakkaille muiden muassa laitteiden merkinnöissä ja pakkauksissa. Lisäksi runsaan vuoden aikana on julkaistu uutuustuotteina kaksi jäähdytysyksikköä, jotka ovat herättäneet asiakkaiden kiinnostusta.

Alexandran mukaan erilaiset poikkeustilanteet näkyvät nopeasti asiakaspalvelun arjessa.

– Tavalliseen asiakaspalvelutyöpäivään kuuluu tilausten syöttäminen toiminnanohjausjärjestelmään, verkkokaupan ylläpitäminen ja yleensä koko toimintaprosessin kontrolloiminen. Esimerkiksi satunnainen komponenttipula näkyy heti myös meillä, kun luvatut ilmanvaihtolaitteiden toimitusajat myöhästyvät. Olemme muutenkin toimituskyselyihin liittyen aina yhteydessä tuotantoon ja varastoon.

Vastauksia selvitellessä asiakaspalvelutiimin tärkeä kumppani ovat myös teknisen tuen henkilöt. He tuntevat laitemallit läpikotaisin ja heiltä löytyy nopeasti ratkaisu kaikkiin asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin.

Mistä yhteydenotot tulevat? 

Asiakaspalvelulle tulee eniten yhteydenottoja Suomen ja Ruotsin yritys- ja kuluttaja-asiakkailta. Myös Norjasta ollaan ajoittain yhteydessä, vaikka siellä onkin oma Exventin myyntiyhtiö. Lisäksi saamme viestejä Keski-Euroopasta esimerkiksi Saksasta ja Ranskasta. Aina väillä tarvitaan käännösohjelmankin apua niitä selvitellessä. Palvelemme tietysti myös omia jälleenmyyjiämme eri maissa, kertoo Tira.

Etenkin yhdestä asiasta Alexandra ja Tira ovat aivan samaa mieltä. Parasta heidän työssään on Enervent Zehnderin kollegat ja rento työilmapiiri. Lisäksi ihanat palautteet ja viestit asiakkailta lämmittävät kiireen keskellä asiakaspalvelutiimin mieltä.

Tapaat asiakaspalvelutiimimme myös Finnbuild-messuilla lokakuussa Helsingissä. Tervetuloa osastolle 6 d 48.

 

Energiatehokkuus, laatu ja maailmanluokan muotoilu

Zehnder Group perustettiin vuonna 1895. Tänään yritys valmistaa tuotteita lämmitykseen, jäähdytykseen, ilmanvaihtoon sekä teolliseen ilmanpuhdistukseen. Energiatehokkuuden ohella yhtiön tuotekehitystä ohjaa tyylikäs muotoilu.

Tämän sveitsiläisen perheyrityksen nimi ei ehkä ole vielä kaikille tuttu Pohjoismaissa, mutta monet sen tuotemerkit ovat tunnettuja kansainvälisillä markkinoilla, osa on saavuttanut jopa ikonisen aseman. Zehnder Group kehittää ja valmistaa tuotteitaan 14 omassa tehtaassaan ja myy niitä yli 70 maassa.  Enervent Zehnder tuli osaksi konsernia kuusi vuotta sitten. Yhteistä kaikille Zehnder Groupin yhtiöille ovat laadukkaat ja edistykselliset tuotteet. Sitä kuvaa myös tunnusslogan ”Always the best climate”. 

Andrei Leventcov on työskennellyt Enervent Zehnderin vientimyynnissä yli 10 vuotta ja hän on tällä hetkellä Zehnderin kansainvälisen myyntitiimin jäsen.

– Enervent Zehnder on pohjoisen ilmaston ilmanvaihtoratkaisujen asiantuntija. Zehnder Groupissa on kuitenkin neljä eri tuotelinjaa, joista ilmanvaihto on vain yksi.

Miellyttävän ilmanvaihdon lisäksi Group tarjoaa design lämmittimiä, kattoasenteisia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja sekä teollisia ilmanpuhdistusjärjestelmiä.

– Myös muut Zehnder-tuotteet ovat saamassa jalansijaa pohjoismaisilla markkinoilla, Leventcov sanoo.

Kolme erityistä vahvuutta

Kysyimme Andrei Leventcovilta, mikä erottaa Zehnderin tuotteet muista markkinoilla olevista.

– Sanoisin, että ydinvahvuuksia on kolme. Ensinnäkin Zehnder investoi voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen. Yhtiön tuotekehitystä ohjaa energiatehokkuus, mutta sen lisäksi Zehnder on kutsunut maailmanluokan suunnittelijat auttamaan prosessissa. Tuloksena on premium-tuotteita, jotka sopivat vaativampaankin makuun ja kiinteistöihin, joissa sisustussuunnittelulla on keskeinen rooli päätöksenteossa. Kolmas vahvuus on laadunvalvonta ja siihen liittyvät prosessit, jotka ovat poikkeuksellisia.

Leventcovin mukaan konserni on ylpeä siitä, että kaikki tuotteet toimivat moitteettomasti, kun ne lähtevät tehtaalta. Yhteiset Zehnder-standardit koskevat kaikkia tehtaita riippumatta siitä, missä maassa ne sijaitsevat.

Voiko lämmitin olla taideteos?

Andrei Leventcov huomauttaa, että kulttuurieroilla on vaikutusta siihen, mitkä tuotteet ovat suosittuja ja miksi.

– Meillä on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kylpyhuoneissa usein lattialämmitys, joten pyyhekuivaimet eivät ole tarpeen. Ne ovat kuitenkin erittäin suosittuja monissa muissa Euroopan maissa. Kylpyhuoneessa pyyhepatteri tuo lisämukavuutta ja voi samalla toimia design-elementtinä.

Hän huomauttaa, että sama koskee lämpöpattereita yleensä. Pohjoismaissa patterit ovat usein melko yksinkertaisia ja enimmäkseen valkoisia. Toisin sanoen ne ovat käytännöllisiä, mutta eivät erityisen koristeellisia.

– Todennäköisesti tunnetuin Zehnder-tuote on 1930-luvulla kehitetty ikoninen putkimallinen design lämmitin Charleston. Se on markkinajohtaja ja sitä on saatavana eri kokoisina ja väreissä. Esimerkiksi Zehnderin Arteplano-lämmittimet ovat vastaavasti kuin ainutlaatuisia taideteoksia.

– Kun eri tuotteisiin tutustuu, alkaa niitä huomata kaikkialla. Esimerkiksi Charleston-lämmittimiä löytyy hiljattain remontoidulta Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää Zehnderin tuotteista? Voit ottaa yhteyttä Andrei Leventcoviin osoitteessa andrei.leventcov@zehndergroup.com.

Kun päätavoitteena on parempi sisäilma

Enervent Zehnderin valtuutettu yhteistyökumppani Energima on kasvanut ja kehittynyt johtavaksi sisäilma- ja energiatehokkuuskonserniksi Norjassa. Yhtiö keskittyy palvelusopimuksiin ja pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Haastattelimme Sebastian Bruhnia Energima Bolig Servicestä ja kysyimme, mikä on heidän menestyksensä salaisuus.

Vuonna 2003 perustetun Energiman liikkeellepaneva voima on ollut markkinoiden parhaiden ratkaisujen toimittaminen. Strategia on epäilemättä ollut erittäin onnistunut, sillä Energima-konserniin kuuluu nykyään yhteensä 40 yritystä. Yksi näistä on Energima Bolig Service, joka on erikoistunut asuinrakennusten ja taloyhtiöiden lämmitys-, ilmanvaihto- ja jäähdytyspalveluihin.

– Meillä on Energima-konsernissa sekä uudisrakentamista/saneerauksia tekeviä että palveluita tarjoavia yrityksiä. On selvää, että henkilöstö tarvitsee palveluliiketoiminnassa erilaista osaamista kuin rakennustyömailla. Palvelualalla työskennellessä tulee olla myös luova ja pystyä ratkaisemaan erilaisia ​​kiinteistönomistajien ongelmia, sanoo Energima Bolig Servicen huoltoinsinööri Sebastian Bruhn.

Vastinetta rahalle

Sebastian Bruhn muistuttaa, että Norjassa on vuodesta 2010 lähtien säädetty laissa, että kaikissa uusissa asunnoissa tulee olla ilmanvaihto. Sama pätee, kun vanha asunto remontoidaan. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut koko talotekniikkamarkkinaan. Nykyään kesien lämmetessä kiinnostus myös jäähdytysjärjestelmiä kohtaan on kasvanut.

– Olemme tehneet yhteistyötä Enervent Zehnderin sekä Norjan yhtiön Exventin kanssa noin 10 vuoden ajan. Heiltä saa erinomaista palvelua, joten valinta on ollut meille todella helppo. Lisäksi ilmanvaihtokoneet ovat laadukkaampia kuin monet muut markkinoilla olevat vastaavat laitteet. Haluamme tarjota omille asiakkaillemme parasta palvelua ja parhaat tuotteet, ei välttämättä halvinta hintaa. Kutsuisinkin sitä hyväksi vastineeksi rahalle.

Sebastian Bruhnin mukaan Enervent Zehnderillä on mutkaton ja suora lähestymistapa tuotteiden testaamiseen ja sertifiointiin.

– Tiedämme, että voimme luottaa Enervent Zehnderin omista tuotteistaan ​​antamiin lupauksiin. Tämä on meille ammattilaisasiakkaana erittäin tärkeää. Meille on myös tärkeää tietää, että jos jokin menee pieleen, saamme nopean avun valmistajalta. Tällaisen kumppanin kanssa yhteistyössä meidän ei tarvitse riidellä omienkaan asiakkaidemme kanssa. Hyvä asiakaskokemus on loppujen lopuksi meidän kaikkien yhteinen päämäärä.

Viimeistelyllä on väliä

Enervent Zehnderin laitteissa on pyörivä lämmönsiirrin, joka on markkinoiden energiatehokkain teknologia. Kuinka tärkeää tämä on Norjassa?

– Tietenkin teknologialla on väliä. Silti uskon, että kokonaisuus erottaa tuotteet muista. Norjalaisille asiakkaille tärkeintä on tuotteen laatu ja pitkäikäisyys. Enervent Zehnderin laitteissa on moniin muihin verrattuna tukeva runko ja parempi eristys. Tuotteet valmistetaan Suomessa, mikä on luonnollisesti etu.

Ja lopuksi. Mikä on Energiman menestyksen salaisuus?

– Meidän koko tiimi. Pidämme huolta työntekijöistämme. Meillä on matala hierarkia, jossa kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Näin syntyy parasta asiakaspalvelua, Sebastian Bruhn vahvistaa.